Ostoskorini

Sulje

VIIKUNAn tarina

Perustin yritykseni True Colours Designin helmikuussa 2010. Olin pitkään unelmoinut elämäntehtävätyöni löytämisestä, kahlannut läpi self help –kirjallisuutta ja käynyt työpsykologilla pohtimassa silloisen työtilanteeni lisäksi sitä, miksi haluan isona tulla. Vuoden 2009 syksyllä huomasin, etten kuule edes omia ajatuksiani, jos jatkan samaa rataa kuin siihen saakka.  Irtisanouduin työstäni, perustin oman yritykseni ja suoritin valmentaja-opintoni loppuun. Silti tuntui, ettei siinä ole vielä kaikki.

Olin määritellyt tulevan elämäntehtävätyöni näin: työ, jota voin tehdä intohimoisesti elämäni loppuun saakka, jäämättä koskaan eläkkeelle ja jota jaksan tehdä, vaikken koskaan saisi siitä senttiäkään.

Nuorempana haaveilin salaa taiteilijuudesta ja luovan työn tekemisestä, mutta en silti kertaakaan hakenut opiskelemaan alaa. Pidin niin itsestään selvänä sitä, etten tulisi valituksi. Näin jälkeenpäin ajatellen en voi kuin hämmästellä itseäni ja olla kiitollinen siitä, että vihdoin rohkaistuin ja tulin valituksi tekstiilisuunnittelijakoulutukseen. Valmistuin muotoilijaksi Metropolia Ammattikorkeakoulusta hieman nopeutetussa aikataulussa joulukuussa 2013. Opintojeni jälkeen työskentelin freelance-suunnittelijana myyden kuosejani yritysasiakkaille Suomessa ja ulkomailla. Aluksi olin mukana Studio Hilla –suunnittelijaryhmässä ja myöhemmin Patterns from Finland toimi agenttinani.

Vuonna 2016 päätin perustaa oman lifestyle-tuoteverkkokauppani. Esittelin pienen tuotemallistoni tuolloin Habitaressa. Mallistoon kuuluvat edelleen saman sarjan keittiöpyyhkeet, leikkuulaudat, pannunaluset ja tiskirätit sekä julisteet, vihkot ja magneettituotteet. Matkan varrella olen ottanut mukaan myös suunnittelija-ystävieni kuoseja, esimerkkinä Johanna Aalto, jonka Tähtimaa-kuosi koristaa magneettisia lasinalusia.

Koralli-kangas


Kesällä 2018 suunnittelimme yhdessä Hanna Ruoholan kanssa vaateompeluun soveltuvan kangasmalliston OMMEL-tapahtumaan (lue lisää blogiartikkelista ”Mitä tekstiilisuunnittelija tekee?”). Hanna keksi mallistollemme nimen VIIKUNA, joka tuntui heti omalta ja inspiroivalta. Suunnittelimme kuosit yhdessä niin, että jokaisessa kuosissa on vähän meitä kumpaakin, vähintään ajatuksen tasolla. Jotkin kuoseista, esimerkkinä Solina, ovat sellaisia, joita ei olisi ollenkaan olemassa ilman meidän kummankin panosta. Suunnittelijayhteistyömme Hannan kanssa alkoi jo aiemmin, kun Hanna suoritti tekstiilisuunnittelijan opintoihinsa kuuluvan harjoittelun True Colours Designissa ja teki yritykselleni myös opinnäytetyönsä. Hyvää yhteistyötä on ollut helppoa jatkaa.

 

Rakastamme vehreyttä ja sitä rakastaa VIIKUNAkin. Ilmankos VIIKUNA-nimikkomallistossamme onkin ollut tähän mennessä vihreän eri sävyjä ja paljon, paljon kasveja. VIIKUNA-malliston puuvilla- ja viskoositrikookankaat on valmistettu lähellä Euroopassa ja kaikilla luomukankailla on Öko-tex- ja osalla myös GOTS-sertifiointi.

Tänä keväänä VIIKUNA saa jatkoa sekä uusien kankaiden myötä että True Colours Designin verkkokaupan uutena nimenä. Yritys taustalla on sama kuin ennenkin, mutta VIIKUNA nimenä on lyhyempi, ytimekkäämpi, suomenkielinen ja yksinkertaisesti vain ajankohtaisempi ja mieluisampi. Yritykseni ideologiana on edelleen tuoda värikkäillä ja inspiroivilla kankailla ja lifestyle-tuotteilla elämäniloa, kodin silmäniloa ja hyvinvointia jokaiseen päivään, virkistävää vehreyttä unohtamatta!

Jos nyt, yhdeksän vuoden jälkeen, määrittelisin elämäntehtävätyöni uudelleen, niin en muuttaisi alkuperäisestä mitään. Pari pientä lisäystä voisin kuitenkin tehdä. Määrittelisin sen niin, että tämä elämäntehtävätyöni toisi kunnon toimeentulon minun lisäkseni vähintään suunnittelijayhteistyökumppanilleni Hannalle ja että minun olisi mahdollista tuoda yhä enemmän myös muiden suomalaisten tekstiilisuunnittelijoiden töitä esille. Tätä kohti siis.

Sari Taipale


Verkkokkaupan valokuvat © Sari Taipale, Hanna Ruohola ja osa sisustustuotteiden valokuvista Frida Steiner
Verkkokaupan toteutus, SEO ja SEM: Sari Taipale

Hei sinä värikkäitä kuoseja ja kauneutta rakastava!

Liity postituslistallemme